Saturday, 31 January 2015

Cheesecake la rece (variațiuni pe aceeși temă)


Cheesecake la rece (variațiuni pe aceeași temă)

Nu știu de ce am așteptat iarna ca să postez bunătatea asta, care vara trecută a făcut furori printre prieteni și a primit multe laude și cereri de degustare. Nici măcar nu e ceva foarte complicat, e doar un picuț pretențioasă și trebuie tratată cu grijă și atenție, dar principiul este de bază: blat de biscuiți cu nuci și cereale, cremă de brânză și iaurt, toping de fructe. În funcție de fructul ales, iaurtul se alege cu aroma respectivă sau se pune un piure din acel fruct direct în cremă.

Unii spun că cheesecake-ul la rece se face cu frișcă... eu prefer să fie mai ușoară și mai răcoroasă, să nu cadă greu la stomac, așa că folosesc iaurt. Cântărește aproximativ 2 kg, dar la cerere se poate face mai mic sau mai mare (deși ar fi păcat să fie mai mic... de ce să fie mai mic? rămân resturi?). Prețul variază în funcție de fruct și de anotimp bineînțeles, accept orice sugestie.

Așsadar avem următoarele variante, iar lista rămâne deschisă:

1. Cu caise. Pentru domnul Varu' Iațcu.2. Cu fructe de pădure. Pentru domnul Rasputin.3. Cu piersici. Pentru mama.4. Cu zmeură. Pentru doi tangueros foarte dragi mie, Csongor și Laurita.   Alte idei? Cu smochine? Cu mango? Cu castraveți...?
 

No comments:

Post a Comment