Tuesday, 22 April 2014

Albinița (sau Prăjitură cu foi de miere)


Albinița (Prăjitură cu foi de miere)

Dacă Albă ca zăpada nu are nevoie de prezentare specială pentru că toată lumea o cunoaște, Albinița, sora ei mai închisă la culoare, mai exotică, parfumată și aromată, nu este atât de populară. Și nu pentru că nu ar fi absolut delicioasă, ci pentru că este dificilă, puțin cam enervantă și extrem de înșelătoare. De ce zic asta?

În primul rând se face, se manevrează și se compune mai greu decât sora ei Albă ca zăpada, maximul de savoare îl are doar dacă este lipicioasă (optimiștii ar zice și ce dacă? ne lingem pe degete!)... iar de dusul de nas nici nu mai zic. Te păcălește cu o privire... hai, doar o bucățică, nu e nimic rău, apoi ca un drog necurat, te face dependent pe viață.

O fi de la miere... o fi de la cremă sau poate de la gemul acrișor... cert este că se termină extrem de repede, mereu mai vrei... dar nu mai este.

Trecând la lucruri mai concrete, cine vrea o tava întreagă de cuptor clasică, trebuie să știe că ajunge pe la 1,5-1,7 kg. Comanda se face obligatoriu cu 2 zile înainte deoarece mulatra noastră are nevoie de o noapte sub presiune, pentru înmuierea foilor. Vă aştept!

No comments:

Post a Comment