Friday, 17 January 2014

Tort Exotic dream

Exotic dream 

(i-aș fi zis Sogno esotico dar nu toți aveți figuri de Italia ca mine)

Este cu siguranță cel mai spectaculos tort de revelion pe care l-am înfăptuit vreodată. A pornit de fapt de la altă idee, dar nu m-am putut abține și m-am abătut de la drum, imprevizibilă cum sunt eu. Și nu îmi pare rau, rezultatul final a fost peste așteptări.

Consistența fină, ușoară, spumoasă și răcoroasă s-ar fi potrivit poate mai bine unei seri toride de vară, însă prea eram curioasă să încerc rețeta, iar de revelion chiar nu avem nevoie de torturi grele. Jeleul de citrice (sau agrumi dacă aveți fițe) completează perfect bucățelele de alune din primul strat de cremă și biscuiții cu ciocolată din cel de-al doilea. La cerere se pot adăuga și bucățele de fructe înauntru, de data asta n-am făcut-o, doarece urma să am un degustător pretențios, care... „adoră” fructele. Vă dați seama ce dezamăgit a fost când a văzut decorul. Fructe de physalis, bobițe de rodie, feliuțe de lămâie, totul nins cu fulgi de ciocolată albă, ce să mai... o nebunie!


Acesta a ieșit cam pe la 3 kg, iar prețul poate varia în funcție de fructele de physalis, care, fie vorba între noi, pot lipsi cu desăvârșire. Nu mereu găsesc așa ceva prin supermarket, dar până la urmă, pot improviza cu altceva, frumos sigur o să fie. Vă aștept să-l încercați și să-mi dați un feedback... pertinent.

No comments:

Post a Comment