Tuesday, 1 October 2013

Tort Flori de portocal


Tort Flori de portocal

Acest tort, pompos denumit (ca mai toate torturile mele) este de fapt o combinație între Tortul mandarin cu Chinezul vesel. Pentru gusturile mele, Tortul mandarin parcă este prea frișcos, unora poate le place, însă îmi doream ceva mai fin, mai aromat. Pe de altă parte, Chinezul vesel a făcut furori printre cunoscuți, deși este atât de pretențios în pregătire, în asamblare, dar și în tăiere.
Așadar mi-a venit ideea să le combin și să le îmbunătățesc. Blat de cacao cu coajă de portocală marinată în brandy. Cremă de ricotta, mascarpone și mult mai puțină frișcă, stropită cu lichior de whiskey, lichior de portocale și bucăți de portocale.
Pentru efect, blatul se taie în cat mai multe și subțiri felii, se lasă peste noapte la închegat și se ornează după necesități.
Varianta aceasta are 3 kg și trebuie preparată cu o zi înainte.




No comments:

Post a Comment